Eksjö Bokhandel - att vara bokhandlerska äger!

Eksjö Bokhandel - att vara bokhandlerska äger!

Vi fixar allt!

Vardag i BokhandelnPosted by EksjöBokhandel 11 Feb, 2016 13:57

Det händer ibland att vårt datasystem lägger ner. Totalt.


Då funkar det som tur är fortfarande att sälja böcker, och vi har koll på vårt eget lager, men det går inte att söka rätt på böcker som kunder vill ta hem på beställning. Man får helt enkelt ta till Google!

Senast det här hände var i augusti, då jag skulle hjälpa en kund att beställa kurslitteratur till en sjuksköterskeutbildning. Jag googlade och jag sökte och jag letade på alla möjliga sätt. Eftersom google är som google är vet tydligen hela internet nu om att jag är intresserad av medicinska handböcker. Det dyker upp reklam vart jag går och vart jag står om "Medicinsk ordbok" och "Psykotraumatologi".

Häromdagen hände det igen. Datasystemet la ner lagom till en kund kom in och frågade om vi kunde ta hem böcker till henne. Jag insåg direkt att det här skulle påverka vad för sorts annonser som kommer poppa upp de närmaste månaderna, tog ett djupt andetag och frågade vad för böcker kunden var intresserad av.


- Kamasutra.


Jo men heja.
/Nina


Varje gång liknande böcker kommer på tal erinrar vi oss en annan historia. Följande utspelade sig för en himlans massa år sedan, och rör en kollega som inte arbetar här längre.

När en kund kom in och frågade om vi hade några Kamasutra-böcker i lager, fick hen till svar
- Nej tyvärr. Men vi har andra böcker om kampsport!